Start onderzoeken projectmanagement

Vandaag hebben verschillende organisaties een presentatie gehouden voor 45 studenten van de opleiding Bestuurskunde/overheidsmanagement van de Haagse Hogeschool die het vak projectmanagement volgen. Het doel: groepjes studenten koppelen aan concrete onderzoeksvragen.

Vanuit de gemeente Delft werd door Alaa Abdulfatah de hulp ingeroepen om te onderzoeken hoe Delftse studenten nu maatschappelijk betrokken zijn bij hun stad en hoe zij gestimuleerd kunnen worden bij vrijwilligerswerk in de stad.

Ook Susanne Padmos van zorgorganisatie ‘Dagelijks Leven’ hield een pitch. Zij vroeg studenten om mee te denken bij een onderzoekstraject om de relatie te versterken tussen de wijk(bewoners) en het Abtswoudehuis. De laatste is een woonzorglocatie in Tanthof die een jaar geleden opende voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Hoe ervaren de buurtbewoners de woonzorglocatie? En hoe ervaren de zorgverleners de wijk? En kunnen de studenten een advies geven om de samenwerking te versterken?

De studenten gaan de komende maanden met deze vragen aan de slag. Zo leren zij de basisprincipes van projectmatig werken en passen ze deze toe in een realistische opdracht voor een echte opdrachtgever. Op deze manier versterken praktijk, onderzoek en onderwijs elkaar!

Gepubliceerd door Kennismakelaar

Dit onderzoek is onderdeel van de City Deal Kennis Maken Delft. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Delft en drie kennisinstellingen (De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, TU Delft). Met behulp van de inzet van docenten en studenten wordt getracht om belangrijke vraagstukken in de stad en in specifieke wijken beter te begrijpen en oplossingsrichtingen aan te bieden. Dit in samenwerking met maatschappelijke partijen én wijkbewoners. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gerben Helleman via CDKMDelft@hhs.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: