Oproep: hoe ervaart u het wonen in Tanthof?

In het kader van de Werkplaats Sociaal Domein nodigen we oudere inwoners van Tanthof uit om samen een documentaire over het thema ‘wonen op oudere leeftijd’ te maken.

We zoeken twintig ouderen van 65 jaar of ouder uit de wijk Tanthof die tijd en zin hebben om samen een film te maken over het onderwerp ‘wonen op oudere leeftijd’. U hoeft geen filmervaring te hebben om hieraan mee te doen; dat leert u samen in deze workshop onder deskundige begeleiding.

Over wonen op oudere leeftijd bestaan uiteenlopende ideeën. Veel ouderen blijven tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Ze blijven immers graag in hun vertrouwde buurt waar zij of hun kinderen zijn opgegroeid, waar ze veel mensen kennen en nog met plezier wonen. Zij nemen de eventuele ongemakken van het huis (trappen, badkuip, tuinonderhoud) waarin zij wonen voor lief. Er zijn ook ouderen die graag zouden willen verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse en kleinere woning. Zelfstandig of in een collectieve woonvorm. Met of zonder zorg. Zij zoeken een woning die beter past bij hun huidige of toekomstige levensfase. Iedereen heeft dus andere wensen en ervaringen. In deze documentaire horen we graag hoe u het wonen op oudere leeftijd ervaart.

Een workshop in de eigen wijk
Er wordt een compleet programma geboden, waarin u zelf filmopnames mag maken en met ondersteuning gaat monteren tot één of meerdere documentaires. De workshop wordt begeleid door filmprofessionals en docenten van de Haagse Hogeschool met ruime ervaring in lesgeven. Samen met de andere deelnemers en de begeleiders gaat u in gesprek over het wat en hoe van het maken van deze films. Alleen het thema is benoemd. Hoe dat er verder uit komt te zien is aan u. Het gaat immers om uw verhaal.

De workshop vindt wekelijks op vrijdagochtend plaats in wijkcentrum de Hofstee en duurt nog tot februari 2021. Uiteraard zorgen we ervoor dat dit gebeurt conform de anderhalve-meter-regels. We starten iedere vrijdagochtend om 09.30 uur. Een ochtend bestaat afwisselend uit idee-ontwikkeling, overleg, instructie, filmen en montage.

Ter inspiratie kunt u kijken op www.seniorvriendelijkdenhaag.com (onderaan de pagina) voor eerder met ouderen gemaakte video’s.

Aanmelden
Er is nog plaats om aan te sluiten! Vindt u het leuk om dit samen met een vriend(in) uit de wijk te doen? Dat kan ook! Deelname aan de workshop is gratis. Aanmelden en vragen om aanvullende informatie kan door een e-mail te sturen aan Joost van Vliet, docent aan De Haagse Hogeschool: j.vanvliet@hhs.nl of door te bellen met telefoonnummer 06 383 25 751.

Dit project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door RCOAK en Regieorgaan SIA.

Gepubliceerd door Kennismakelaar

Dit onderzoek is onderdeel van de City Deal Kennis Maken Delft. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Delft en drie kennisinstellingen (De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, TU Delft). Met behulp van de inzet van docenten en studenten wordt getracht om belangrijke vraagstukken in de stad en in specifieke wijken beter te begrijpen en oplossingsrichtingen aan te bieden. Dit in samenwerking met maatschappelijke partijen én wijkbewoners. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gerben Helleman via CDKMDelft@hhs.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: