Start onderzoek ‘mobiliteit onder ouderen’

De laatste jaren is het aandeel bewoners in Tanthof van 65 jaar of ouder flink gestegen. Mensen die ouder worden, worden veelal ook minder mobiel en worden daarmee afhankelijk van andere vervoersmiddelen. Om onder andere vereenzaming tegen te gaan, is het echter wel van belang dat mensen mobiel blijven.

Studenten van de Haagse Hogeschool die het vak ‘Sociale innovatie in stad en wijk’ volgen doen hier van september tot december onderzoek naar. Vragen die zij onder andere gaan oppakken zijn: hoe verplaatsen ouderen zich op dit moment binnen de wijk Tanthof en naar plekken elders in de stad? Van welke vervoersmogelijkheden maken zij wel en niet gebruik? Wat zijn hun behoeften en welke knelpunten ervaren zij op dit moment?

De studenten zullen diverse bewoners en partijen interviewen. Daarnaast is er een korte vragenlijst die bewoners van Tanthof (van 65 jaar of ouder) anoniem kunnen invullen. U vindt deze hier: https://forms.gle/Z3pk2yXGjjrki8TJ7. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Glenn de Jong, één van de studenten die het onderzoek uitvoert werd geïnterviewd door Stadsradio Delft. Dat interview is hieronder terug te luisteren.

Interview Stadsradio Delft

Wilt u meedenken of meewerken aan dit onderzoek? Laat het ons dan weten via gerben.helleman@inholland.nl

Gepubliceerd door Kennismakelaar

Dit onderzoek is onderdeel van de City Deal Kennis Maken Delft. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Delft en drie kennisinstellingen (De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, TU Delft). Met behulp van de inzet van docenten en studenten wordt getracht om belangrijke vraagstukken in de stad en in specifieke wijken beter te begrijpen en oplossingsrichtingen aan te bieden. Dit in samenwerking met maatschappelijke partijen én wijkbewoners. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gerben Helleman via CDKMDelft@hhs.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: