Start onderzoek ‘Roadmap energietransitie’

De manier waarop we energie gebruiken gaat veranderen. In plaats van het ongebreideld gebruik van fossiele energie wordt er steeds meer gestreefd naar het spaarzaam omgaan met hernieuwbare en duurzame energie. Dit betekent dat er ook in Delft op termijn geen gebruik meer kan worden gemaakt van aardgas.

Deze energietransitie zit vol uitdagingen, omdat nog lang niet alle
technieken zijn uit ontwikkeld, omdat vraag en aanbod per stad en wijk
verschillen en omdat deze vraagstukken met meerdere partijen moet worden opgelost. De vraag is wat dit betekent voor de woonwijk Tanthof. Welke stappen zijn er op de korte, middellange en lange termijn te maken om deze energietransitie ook hier te realiseren? Rekening houdend met de kenmerken van de woningvoorraad, de wensen van de bewoners, de belangen van de diverse betrokken partijen en de op dit moment beschikbare technische kennis.

Meer dan dertig 3e jaarsstudenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling van de faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving van de Haagse Hogeschool gaan proberen deze roadmap voor de energietransitie inzichtelijk te maken. Dit in opdracht van de werkgroep ‘Energie en duurzaamheid’ van bewonersvereniging BHTD. Ook de gemeente Delft en corporatie Vidomes kijken en denken mee.

Het onderzoek is begin september gestart en loopt tot begin november. Bewoners van Tanthof kunnen meehelpen aan het onderzoek door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Gepubliceerd door Kennismakelaar

Dit onderzoek is onderdeel van de City Deal Kennis Maken Delft. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Delft en drie kennisinstellingen (De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, TU Delft). Met behulp van de inzet van docenten en studenten wordt getracht om belangrijke vraagstukken in de stad en in specifieke wijken beter te begrijpen en oplossingsrichtingen aan te bieden. Dit in samenwerking met maatschappelijke partijen én wijkbewoners. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gerben Helleman via CDKMDelft@hhs.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: